KMS winnaar LEGO LEAGUE 

Op zaterdag 27 maart was de regiofinale van de Lego League Gooi- en Vechtstreek. De KMS deed voor de eerste keer mee met een team van 14 kinderen uit de groepen 7/8.  

De “FIRST LEGO LEAGUE” is een internationale wedstrijd gebaseerd op LEGO voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar, die wordt georganiseerd door  FIRST  (For Inspiration and Recognition of Science  and  Technology).    

De FIRST LEGO League heeft als opdracht om een volledig autonome robot te ontwerpen, programmeren en bouwen. Wij maakten gebruik van het LEGO SPIKE Prime-systeem. Met deze robot moesten we missies uitvoeren op een opdrachtenparcours, waarbij je punten kon verdienen.  

Naast het meedoen aan de robotwedstrijd moest elk team binnen het thema RePlay een eigen onderzoek uitvoeren en presenteren. De opdracht was om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom sport en technologie. 

Het team heeft keihard gewerkt en we zijn tot mooie resultaten gekomen. De kinderen ontworpen en produceerden zelf een teamshirt dat werd gesponsord door: ‘Talent Voor Transitie’ en bedachten een oplossing voor het probleem, dat kinderen die te veel achter een scherm zitten, te weinig bewegen.  

Door corona werd de finale online georganiseerd en moesten we onze resultaten digitaal aanleveren.          

Op 27 maart zaten wij met het team klaar voor de prijsuitreiking. Het was een geweldige middag. 

Want naast dat het mee doen met deze wedstrijd al super leerzaam en leuk was, wonnen wij ook twee prijzen. Als eerste wonnen wij de prijs voor de beste robotprestaties en als tweede wonnen wij de HOOFDPRIJS. Wij scoorden de meeste punten op alle onderdelen.  

Dat betekent dat wij door gaan naar de Beneluxfinale op 17 april. Wordt vervolgd……… 

https://www.youtube.com/watch?v=rWVIMPG1pCE&t=13s