Vliegende start nieuwe schooljaar biebcommissie

Wat een luxe dat alle leerlingen onder schooltijd zo’n grote en gevarieerde collectie jeugdboeken tot hun beschikking hebben. En wat fijn dat ruim 20 biebouders er samen voor zorgen dat er elke ochtend iemand in de bieb voor uw kind klaarstaat. Helaas voor u, dit zijn er voorlopig genoeg.

Collectiebeheer

Collectiebeheer staat hoog op de agenda dit jaar. De boekenplanken staan namelijk overvol, terwijl lang niet alle boeken nog steeds gelezen worden. Bovendien zijn er de afgelopen jaren zoveel mooie nieuwe boeken uitgebracht die de moeite waard zijn om aan te schaffen voor onze leerlingen. Tijd dus om de collectie te vernieuwen!

Boekpromotie

Maar wat zijn nou díe boeken die de leerlingen het meest aanspreken, die supergrappige, ontroerende, spannende, goedgeschreven en veelbelovende boeken die we echt in huis moeten hebben? Binnen de klas enthousiasmeren de leerlingen elkaar door middel van – soms spectaculaire – boekpromoties. Ook wij horen hun tips natuurlijk graag.

Daarnaast willen we ons graag laten inspireren en adviseren door externe partijen zoals een jeugdmedewerker van de plaatselijke boekhandel, een jeugdbibliothecaris of misschien wel een kinderboekenrecensent. Het lijkt ons erg leuk om dit te doen in de vorm van een inspiratieavond over recent uitgekomen jeugdboeken voor alle biebouders. Aansluiten bij de interesses van de leerlingen en tegelijk zoveel mogelijk het lezen promoten, daar gaan we voor!

Namens de biebcommissie,
Marieke, Elise, Marjolijn, Margrethe en Babette

Vragen, leuke ideeën of inspirerende leestips? Laat het ons weten per mail naar biebouder@kmsbussum.nl

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over KMS Bussum? Neem dan direct contact met ons op.

Laatste nieuws

Agenda