Groep 7/8 heeft donderdag 19 april het voedselproject afgesloten met een uitgebreide voedselmarkt in elk lokaal. Teams hadden in samenwerking zo hun eigen specialiteit onderzocht: hoe bakte men een appeltaart in de Middeleeuwen, hoe ongezond is eigenlijk in het eten in Amerika of eten wij in Nederland meer fastfood, welke kruiden en ingrediënten hebben we overgehouden aan de VOC en WIC, hoe lekker smaakt Marokkaanse Seffa (heel lekker!), wat zijn de huidige voedseltrends, wat aten mensen in de oorlog, er was een heuse Mister Chef, er was een filmpje van het kookproces in de keuken, er waren heerlijke uit- en inheemse gerechten en drankjes en nog veel meer. Ouders mochten vanaf 13.30 langs de kraampjes komen proeven en alle weetjes lezen. Mooie afsluiting van een leuk project!
Nadat de groepen 7/8 met volle overgave de smaaklessen hebben gevolgd, kwam op woensdag 17 april “kok der Nederlanden” Pierre Wind op bezoek. De leerlingen hebben alles geleerd over gezonde voeding, hoeveel suikerklontjes er in de verschillende fruitsoorten zitten, wat kan zorgen voor een smaak- of reukversterker, de stopkookmethode en het maken van tomatenvlinders.
Het was een interessante, gezellige, vrolijke en energievolle workshop.